Dr. Szécsényi István Rövidcsőrűgalmb Tenyésztő Klub

                                                              

 

Üdvözlet

   

    Willkommen

        Witamy

 

 
Képtár

Képtár-- Photos--Fotos

Zdjęcia--фотографии

 
Menü
 
Ideálrajz

                       

                  Ideálrajz

 
Felhívás

Megkérek minden kedves tagot és látogatót, hogy regisztráljon az oldalon, mert így első kézből ismerhetik meg az új információkat.

 Lengyel rövidcsőrű kisszarka

Polnische kurzschnäblige Elster

Standard und Ideal

Katt---Klik

Angol rövidcsőrű link

Rupert Casey  Angol röv csőrű tenyésztő  USA

 
Y

               

 
Galambászlinkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók 2
free counters
 
A 43. IKC kiállítás Poznan-ban a Dr. Széchényi István RGTK részvételével(2014)
A 43. IKC kiállítás Poznan-ban a Dr. Széchényi István RGTK részvételével
 
A 43. IKC (Nemzetközi Rövidcsőrű Galambkiállítás) 2014. 02.08-09-én került megrendezésre Poznan-ban. A kiállítás egybe esett a lengyel nemzeti kiállítással. Az IKC a terem felső emeletén kapott helyett. Tágas, világos, jól szellőztetett, áttekinthető egysoros ketrecben kaptak helyet kedvenceink.
Fogadásunk baráti, szállásunk kifogástalan, a kiállítástól nem messze volt. A fajtaklub részéről 8 magyar tenyésztő 26 db budapesti rövidcsőrűt, és 27 db ceglédi rövidcsőrűt mutatott be. Az összesen kiállított 70 db budapesti rövidcsőrű javarészt magasak, jó állásúak, jó színűek voltak. A jó szemű tenyésztő megláthatta, hogy melyik galambot melyik országban tenyésztették. A német galambok kifejezett színűek, nagyon magasak, de a fejük tekintetében nagyon gyengék voltak. Nem volt telt, elég nagy fejük. Csőrük lógott, hegyesek voltak. Horst Wazinski tenyésztő társunknak volt a feketéi között 1 db, ami nagyon tetszetős egyed. Gólyásai jó színűek, de csak közepes minőséget képviseltek szerintem. Egy lengyel tenyésztő, Mikolajko Lech, fekete rövidcsőrű galambja szép fejű, jó karakterű, 96 pontot elért. Ő kapta klubbunk felajánlott díját. Több külföldi, főleg lengyel tenyésztő megcsodálta a magyar kollekciót. Meg is jegyezte egyikük, hogy a bp.rcs. fajtajegyét a magyar tenyésztők kiállított egyedei képviselik a legjobban. Tetszett nekik Dr. Czeglédy Pál vörös ill. sárga galambjai. Több kiállított galambot megvásároltak, de mindet nem lehet eladni. 
A lengyel Zdzislaw Borawski üdvözletét küldi a fajtaklub tagoknak, és külön gratulált minden kiállítónak személyesen. 
A két győztes egyed Dr. Czeglédy Pál vöröse és Horst Wazinski feketéje lett. 
A ceglédi rövidcsőrű galambokat Virág Gábor sporttársam bírálta. Több kiváló és 3 kitűnő galambot talált a kollekcióban. Ezek jó rajzúak, szép színűek, jó állásúak. Rengetegen megcsodálták őket. Néhányan még gazdát is cseréltek. A kitűnő galambok közül a legszebbet a vezetőbíráló választotta ki, győztes címet Virág Gábor galambja érte el. 
Vendéglátóinkkal szoros és baráti kapcsolatok szövődtek, ami után ők meg fognak látogatni minket otthonainkban, és szemrevételezik galambházainkat.
A kiállítás a díjkiosztó ünnepséggel fejeződött be. A finom vacsora elfogyasztása után osztották ki a kiemelkedően szép galambok után járó díjakat. Minden kiállító ajándékot, és IKC emblémás serleget vihetett haza emlékül. 
Vasárnap délután a kiállítás bontását követően elbúcsúztunk vendéglátóinktól. 15.00 óra körül indultunk hazafelé. Hazatérésünk szerencsés, de kissé fárasztó volt. A buszon megbeszéltük, hogy a 44. Németországban megrendezésre kerülő IKC kiállításon is részt fogunk venni. 
Én személyesen megköszönöm a fajtaklub tagok kiállításhoz való hozzáállását, gratulálok a győzteseknek, sok sikert kívánok nekik.
A soron következő fajtaklub gyűlésen megbeszéljük az eseményeket, és készülünk a következő megmérettetésre.
 
 
Kálmán József        Virág Gábor
Klubelnök       Klubtitkár
 
 
Látogatók
Indulás: 2009-06-14
 
Óra
 
Vendégkönyv

 
Látogatók a világból
 
Frissítések-New

  

 

Új cikk Czeglédy Pál tollából a menűben

Budapesti rövidcsőrűgalambok a Budapesti- és Bécsi keringőgalambok 5. Európa Kiállításán

Fotók a képtárban

 

 

 

 

 

 

 

A budapesti rövidcsőrű galamb bírálatáról

 

 

 

Fotók a dabasi és a ceglédi kiállításról Virág Gábortól

a képtárban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Fordító oldal
 
Szerzői jog!!!!

 
Galamb

                         

 
foto1

 
Tartalom

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!